maandag, 15 augustus 2022

Multi-culti stamppot

De kruiden in deze stamppot zorgen voor een verrassende smaakbeleving.

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen of bataten (zoete aardappel)
  • 600 gram prei
  • 2 eetlepels olie
  • 2 theelepels garam masala of kerriepoeder
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 eetlepel Ketjap manis
  • ½ theelepel djinten (komijn)
  • ½ theelepel djahé (gemberpoeder)
  • Stukje ui
  • 6 takjes koriander
  • 3 takjes peterselie
  • 200 gram rundertartaar
  • Mespunt kaneel
  • 150 ml halfvolle melk

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen gaar.
  2. Maak de prei schoon en snijd de groente in brede ringen.
  3. Smoor de prei in 1 eetlepel olie met de garam masala, de sambal, de ketjap, de djinten en de djahé in enkele minuten gaar.
  4. Snijd het stukje ui klein en knip de koriander en de peterselie fijn.
  5. Maak de tartaar aan met de ui, de koriander, de peterselie, peper en wat kaneel en vorm er kleine balletjes van.
  6. Bak de gehaktballetjes in de rest van de olie in ca. 8 minuten gaar en bruin.
  7. Stamp de gare aardappelen fijn en maak er met de melk een puree van.
  8. Roer de prei er door en maak de stamppot op smaak met eventueel wat peper.
  9. Geef de gehaktballetjes er bij.

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van ketjap raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Verse kruiden:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
575 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
65 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
5 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,9 gram