Nasi met gemarineerde vleesreepjes en seroendeng

Getty Images

Must-cook voor elke thuiskok

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
35 minuten

Ingrediënten

  • 1 limoen
  • Sambal
  • 200 gram varkensvleesreepjes
  • 150-200 gram zilvervliesrijst
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • 250 gram roerbakgroente
  • 2 eetlepels seroendeng

Bereiding

  1. Boen de limoen onder stromend water schoon en rasp de buitenkant van de schil er af. Pers 1 helft van de limoen uit en meng er 1 theelepel limoenschil en 1 theelepel sambal door.
  2. Meng dit door het vlees en laat het afgedekt in de koelkast 1 uur marineren.
  3. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat de rijst afkoelen.
  4. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd ze klein.
  5. Verwarm 1 eetlepel van de olie in een braadpan of wok en fruit hierin de ui en de knoflook glazig. Bak wat sambal mee.
  6. Voeg de afgekoelde rijst toe en de roerbakgroente. Bak de rijst met de groente heet en gaar.
  7. Verwarm de rest van de olie in een koekenpan en roerbak hierin de vleesreepjes in een paar minuten gaar.
  8. Strooi er de seroendeng over.
  9. Maak de nasi op smaak met sambal, ketjap, wat geraspte limoenschil en limoensap en schep de vleesreepjes er op.2

Voedingswaarden

Energie 
645kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
80 gram
Vezels 
7 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
7 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum