vrijdag, 28 januari 2022

Nieuwe aardappeltjes met kruiden

Ingrediënten

  • 400 gram kleine nieuwe aardappeltjes of krieltjes met schil
  • 1 teentje knoflook
  • ½ citroen
  • 4 takjes peterselie
  • 6 sprieten bieslook
  • 8 takjes koriander of selderij
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereiding

  1. Was de aardappeltjes goed in ruim water. Snijd grote exemplaren in tweeën of vieren. Kook de krieltjes in weinig water in ca. 6 minuten gaar.
  2. Pel de knoflook en pers het teentje uit.
  3. Boen de citroen schoon en rasp wat van de schil. Pers de halve citroen uit. Was de kruiden en knip ze klein.
  4. Klop een dressing van het citroensap, geraspte citroenschil, knoflook, de kruiden en de olijfolie.
  5. Meng door de krielaardappeltjes. Eet ze warm of op kamertemperatuur.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
200 kcal
Eiwit
3 gram
Koolhydraten
30 gram
Vet
6 gram
Verzadigd vet
1 gram
Vezels
4 gram
Zout
0,06 gram