donderdag, 16 september 2021

Nieuwe haringsalade

Vol goede visvetzuren en heerlijk mals.

Ingrediënten

  • 100 gram prei
  • 1 eetlepel slasaus, 25% olie
  • 1 eetlepel halfvolle yoghurt
  • ½ eetlepel tomatenketchup
  • 2 mespunten basilicum
  • 2 hollandse nieuwe
  • 1 rode appel

Bereiding

  1. Maak de prei schoon en snijd het stukje in hele smalle ringetjes.
  2. Doe de prei in een zeef en giet er kokend water over. Laat de prei uitlekken.
  3. Maak een sausje van de slasaus, de yoghurt, de ketchup, peper en wat basilicum.
  4. Snijd de schoongemaakte haringen in repen.
  5. Was de appel, snijd hem in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de appelparten in dunne plakjes.
  6. Schik de prei, de plakjes appel en de repen haring op 2 borden en schep het sausje erop.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht biefstuk, tuinbonen en aardappelen.

Ingrediënten over?

Tomatenketchup:
Bewaar een fles tomatenketchup altijd in de koelkast. De ketchup is ongeveer 9 maanden houdbaar.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
205 kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
15 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
2 gram
Zout
2,3 gram