Noedels met mosselen

Getty Images

Lekker wokken

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram volkoren noedels
  • 150 gram gekookte mosselen (kant en klaar)
  • 2 bosuitjes
  • ½ spaanse peper
  • 2 rode paprika's
  • 1 eetlepel olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 deciliter vis- of kippenbouillon met minder zout
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 4 takjes koriander

Bereiding

  1. Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Laat de mosselen uitlekken.
  3. Was de bosuitjes en snijd ze in smalle ringen.
  4. Snijd de Spaanse peper klein.
  5. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in blokjes.
  6. Verwarm de olie in een wok of braadpan en fruit hierin de ui met de peper. Pers het teentje knoflook er boven uit.
  7. Voeg de mosselen en de paprika toe en roerbak dit kort mee.
  8. Schenk de bouillon en de ketjap erbij en breng dit aan de kook.
  9. Voeg de noedels toe en laat alles onder goed omscheppen heet worden.
  10. Strooi er klein geknipte koriander over.

Menusuggestie

Lekker met oosterse rauwkostsalade.

Hiervoor heb je nodig:
Oosterse rauwkostsalade

Voedingswaarden

Energie 
640kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
80 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur 
  • Redactie
Bron 
  • Voedingscentrum