maandag, 30 november 2020

Oosterse rauwkostsalade

Lekker met reepjes gegrilde kipfilet en volkoren brood.

Ingrediënten

  • 150 gram peultjes
  • 100 gram taugé
  • 100 gram worteltjes
  • 1 bosje radijs
  • 1 bosuitje
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 theelepels gembersiroop
  • 1 eetlepel sesamolie
  • Mespunt 5 kruidenpoeder
  • 1 eetlepel cashewnoten

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Halveer de peultjes. Kook de peultjes 2 minuten in weinig water.
  3. Doe de taugé in een vergiet en schenk de peultjes met het kookwater hier boven uit.
  4. Laat de groente uitlekken.
  5. Snijd de worteltjes in plakjes en het bosuitje in smalle ringen.
  6. Klop een dressing van het citroensap, 1 eetlepel water, de gembersiroop, de sesamolie en het 5 kruidenpoeder.
  7. Meng de dressing door de groente.
  8. Hak de cashewnoten grof en strooi ze er over.

Menusuggestie

Lekker met reepjes gegrilde kipfilet en volkoren brood.

Hiervoor heb je nodig:

  • 150 gram kipfilet   
  • 4 volkoren boterhammen

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
480 kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
45 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
10 gram
Zout
1,01 gram