Oosterse rauwkostsalade

Getty Images

Lekker met reepjes gegrilde kipfilet en volkoren brood.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram peultjes
  • 100 gram taugé
  • 100 gram worteltjes
  • 1 bosje radijs
  • 1 bosuitje
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 theelepels gembersiroop
  • 1 eetlepel sesamolie
  • Mespunt 5 kruidenpoeder
  • 1 eetlepel cashewnoten

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Halveer de peultjes. Kook de peultjes 2 minuten in weinig water.
  3. Doe de taugé in een vergiet en schenk de peultjes met het kookwater hier boven uit.
  4. Laat de groente uitlekken.
  5. Snijd de worteltjes in plakjes en het bosuitje in smalle ringen.
  6. Klop een dressing van het citroensap, 1 eetlepel water, de gembersiroop, de sesamolie en het 5 kruidenpoeder.
  7. Meng de dressing door de groente.
  8. Hak de cashewnoten grof en strooi ze er over.

Menusuggestie

Lekker met reepjes gegrilde kipfilet en volkoren brood.

Hiervoor heb je nodig:

  • 150 gram kipfilet   
  • 4 volkoren boterhammen

Voedingswaarden

Energie 
480kcal
Eiwit 
40 gram
Koolhydraten 
45 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
1010 milligram
Auteur