Notenbrood met vruchten

Ingrediënten
- 1 portie gewoon brooddeeg
- 80 g bulgur
- 150 g ontpitte en grof gehakte dadels
- 100 g grof gehakte noten
- 150 g rozijnen
- 1 losgeklopt ei
- 1 el zonnebloempitten
- 1 el lijnzaad
Bereiding
1. Meng de bulgur door het meel en bereid het brooddeeg in de gebruikelijke verhoudingen. Kneed en laat twee uur rijzen.
2. Plet het deeg met de hand op een met meel bestoven aanrecht. Strooi er de dadels, noten en rozijnen over en kneed opnieuw 2 à 3 minuten. Verdeel in twee bollen. Bestrijk met geklopt ei en bestrooi met lijnzaad en zonnebloempitten.
3. Verwarm de oven voor op 240°C (220°C voor een heteluchtoven).
4. Leg de bollen op een ovenplaat, bedek ze met een schone doek en laat opnieuw 30 minuten rijzen op een warme, tochtvrije plek zodat ze in omvang verdubbelen. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven en draai de temperatuur dan naar 200°C (180°C voor een heteluchtoven) en laat nog circa 15 minuten bakken. Laat de bollen afkoelen op een rooster.