woensdag, 21 augustus 2019

Omelet met groente

Licht en luchtig deze heerlijke groente-omelet. eet hem als ontbijt en je hebt veel minder zin in tussendoortjes later op de dag.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
0-15 minuten
Ingrediënten:
  • Stukje prei
  • 1 kleine ui
  • 1 tomaat
  • ½ gele of rode paprika
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 3 eetlepels doperwten (diepvries)
  • 4 takjes selderij
  • 4 eieren
  • 4 eetlepels halfvolle melk

Bereiding

  1. Maak de groente schoon. Snijd de prei in ringen, de ui in snippers, de tomaat en het stuk paprika in blokjes.
  2. Roerbak de prei en de ui in de margarine in een paar minuten bijna gaar.
  3. Voeg de tomaat, de paprika, de doperwtjes en wat peper toe.
  4. Knip de gewassen selderij klein.
  5. Klop de eieren los met de selderij, peper en de melk.
  6. Schenk de eieren over de groente en laat het gaar worden.

Menusuggestie

Lekker met komkommersla en volkorenbrood.

Hiervoor heb je nodig...

  • een kleine komkommer
  • azijn
  • 4 sneden volkorenbrood

Ingrediënten over?

Paprika:
Bewaar paprika’s buiten de koelkast, op een koele droge plek. Ze blijven ongeveer 1 week goed
Bewaar een stuk paprika verpakt in plastic folie maximaal 2 dagen. Eet de rest van de paprika op brood of kleingesneden in een salade.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
245 kcal
Eiwit:
15 gram
Koolhydraten:
10 gram
Vet:
15 gram
Verzadigd vet:
4 gram
Vezels:
4 gram
Zout:
0,5 gram

Bron(nen):