vrijdag, 4 december 2020

Omelet met oesterzwammen

Met sambal en selderij

Ingrediënten

  • 150 gram oesterzwammen
  • 2 bosuitjes
  • 3 takjes selderij
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • Mespunt sambal
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

  1. Maak de oesterzwammen schoon en snijd ze in repen.
  2. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in smalle ringen.
  3. Was de selderij en knip de blaadjes klein.
  4. Klop de eieren met 3 eetlepels water, de ketjap en de sambal los.
  5. Verwarm de margarine in een koekenpan met een antiaanbaklaag en bak hierin de bosuitjes zacht.
  6. Voeg de oesterzwammen toe en bak ze kort mee.
  7. Maak dit op smaak met peper en de selderij.
  8. Schenk het eiermengsel erop en bak de omelet net gaar en aan de onderkant goudbruin.
  9. Snijd de omelet in punten.

Menusuggestie

Lekker met maissalade met radijs en volkorenbrood.

Hiervoor heb je nodig:

  • 200 g Mexicaanse groentemix, diepvries
  • 1 bos radijs
  • 1 eetlepel olie
  • azijn
  • 4 volkoren boterhammen

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
525 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
50 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
5 gram
Vezels
15 gram
Zout
1,8 gram