dinsdag, 25 februari 2020

Omelet zonder ei

De basis van een omelet is ei. Het is een uitdaging om een eiloze variant te creëren, maar moeilijk is het niet. Met een papje van kikkererwtenmeel kun je een zeer geschikt beslag maken. De edelgistvlokken zorgen voor een kazige smaak. Je kunt in dit gerecht flink experimenteren met kruiden, maar zout, paprikapoeder en kurkuma zijn zeker aan te raden.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
15 minuten
Ingrediënten:
  • 90 g kikkererwtenmeel
  • 250 ml water
  • 50 ml ongezoete amandelmelk
  • 1 ½ el gebroken lijnzaad
  • 1 el edelgistvlokken
  • 1 tl zout
  • ½ tl paprikapoeder
  • ¼ tl kurkuma
  • olie om in te bakken

Bereiding

  • Meng alle ingrediënten in een beslagkom en zet dit voor vijf minuten apart.
  • Verhit wat olie in een koekenpan en giet er wat beslag in.
  • Draai om wanneer de bovenkant bijna droog is.

Serveertip: vul de kikkererwtenomelet met hummus en groenten.

Dit recept is afkomstig van Plantbasedbrekkie.