Ontbijttaart

Getty Images

Elise Gruppen en Nina de Bruijn zijn de oprichters van foodblog Chickslovefood.com. Na het skinny six, het 5 or less en het meal plannning-kookboek komen ze nu met een boek voor jonge ouders. In het boek vind je recepten met maximaal zes ingrediënten, die voedzaam en vers zijn, toegespits op kinderen. Hierbij alvast een voorproefje uit het boek!

Bereidingsduur 
1 uur

Ingrediënten

  • 225 g havervlokken
  • 95 g hazelnoten
  • 6 el honing
  • 100 g roomboter
  • 250 ml kwark
  • 250 g aardbeien

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Doe 150 gram havervlokken in de kom van een keukenmachine en maal fijn tot meel.
  • Hak de hazelnoten in grove stukjes.
  • Doe het meel samen met de noten, de overgebleven havervlokken en 4 eetlepels honing in een kom en voeg daar de roomboter bij die je in stukjes snijdt.
  • Kneed dit tot een deegbal.
  • Bedek een springvorm van 26 centimeter doorsnede met bakpapier en druk het deeg uit over de bodem.
  • Zorg dat de hele bodem bedekt is en aan de randen 1 centimeter omhoog komt.
  • Zet de taartbodem in de oven en bak die in 25 minuten goudbruin en knapperig.
  • Haal uit de oven en laat even afkoelen.
  • Smeer dan de kwark over de bodem, sprenkel de overige 2 eetlepels honing over de kwark, snijd de aardbeien in plakjes en leg op de kwark. Goedemorgen!
Auteur