Oosterse aubergine met mie

Getty Images

Samen eten is leuk, maar wat als je alleen bent? Dan kun je de maaltijden ook heel lekker en gezellig maken voor jezelf. Probeer deze Oosterse aubergine met mie, een recept van diëtist Mary Stottelaar.

Aantal personen 
1
Bereidingsduur 
15

Ingrediënten

  • 50 of 60 gram Chinese eiermie
  • 1 aubergine
  • 2 eetlepels (zonnebloem)olie
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel sambal
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel (rijst)azijn
  • 1 tomaat
  • 2 bosuitjes
  • 2 eetlepels gepelde pinda’s
  • 1 eetlepel geroosterd sesamzaad

Bereiding

Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij de aubergine in reepjes van 1 cm breed en 4 cm lang. Verhit de olie in een wok en bak de auberginereepjes al omscheppend 5 minuten. Snipper de knoflook, doe deze bij de aubergine en bak 1 minuut mee. Voeg de sambal, sojasaus, honing, azijn en 3 eetlepels water bij de aubergine en verwarm het geheel 5 minuten afgedekt op een zacht vuur. Snij intussen de tomaat in parten en verwijder de zaadjes. Snij de tomaatparten in reepjes. Snij de bosuitjes in stukken van 2 tot 3 cm. Voeg de tomaat, bosuitjes en pinda’s toe aan de aubergine. Warm nog even goed door. Schep de mie op een bord, lepel de auberginesaus erop en bestrooi met het sesamzaad.

Auteur 
Bron 
  • Plus Magazine