zondag, 28 november 2021

Oosterse bloemkoolsoep

Deze bloemkoolsoep is rijk van smaak. Het is goed gekruid met onder andere citroengras, kerriepoeder en kurkuma.

Ingrediënten

  • stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
  • 1 stengel citroengras of 1 theelepel serehpoeder
  • ½ rode peper
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine bloemkool (ca. 500 gram)
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel geelwortel (kurkuma)
  • 100 gram kipfilet
  • 1 eetlepel sojasaus met minder zout of ketjap manis
  • 1 eetlepel kokosmelk
  • citroensap
  • ½ bosje koriander
  • 1 bruin naanbrood of 4 bruine boterhammen

Bereiding

  1. Schil het stukje gemberwortel en rasp het. 
  2. Was de stengel citroengras. 
  3. Snijd de peper klein. 
  4. Pel de ui en de knoflook en snijd het klein. 
  5. Was de bloemkool en verdeel het in stukken.
  6. Fruit in de olie de ui met de knoflook, de gember, de stengel citroengras, de peper, de kerrie en de kurkuma tot het gaat geuren.
  7. Voeg 250 ml water, de kipfilet en de bloemkool toe en kook dit 10 minuten.
  8. Verwijder de stengel citroengras en de kipfilet.
  9. Snijd de kipfilet klein. 
  10. Pureer de soep in de keukenmachine of met een staafmixer.
  11. Breng dit weer aan de kook, voeg de kipfilet toe en verdun de soep met ca. 100 ml water.
  12. Maak de soep op smaak met wat sojasaus, een kneepje citroensap, de kokosmelk en royaal klein geknipte koriander. Geef er brood bij.

Ingrediënten over?

Koriander:
Wikkel de rest van de koriander in 2 velletjes nat keukenpapier. Bewaar de koriander onderin de koelkast. De kruiden zijn nog ongeveer 3 dagen houdbaar.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
510 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
55 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
10 gram
Zout
1,6 gram