Paddestoelen met zwarte bonensaus

Getty Images

Lekker pittig met een rood pepertje.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1 theelepel sesamzaad
  • 1 bosuitje
  • ½ rode peper
  • 200 gram (gemengde) paddestoelen
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepels zwarte bonensaus (zakje woksaus)

Bereiding

  1. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin.
  2. Maak het bosuitje schoon en snijd het in ringen.
  3. Verwijder van het stukje peper de pitjes en snijd de peper in smalle ringen. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in repen of plakjes.
  4. Bak het bosuitje met de paddenstoelen en de peper in de hete olie in een paar minuten gaar.
  5. Roer er de zwarte bonensaus door en warm dit even mee.
  6. Verdeel het over 2 borden en strooi het sesamzaad er over.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht roerbakschotel met gemarineerde kalkoen en
volkoren noedels.

Ingrediënten over?

Spaanse peper:
Bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2 – 3 dagen. Lekker in een soep of door een koolsalade.

Voedingswaarden

Energie 
100kcal
Eiwit 
4 gram
Koolhydraten 
6 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
6 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
1200 milligram
Auteur