 
Getty Images
      
  Chermoula is een Noord-Afrikaanse marinade van verse kruiden. Hij is zo klaar en geeft vis een bijzondere en heerlijk kruidige smaak.
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  30+ minuten
          Ingrediënten
- 8 takjes koriander
- 2 takjes munt
- 2 teentjes knoflook
- 1 gedroogd chilipepertje
- handje (25 gram) gepelde, ongezouten amandelen
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels olie
- 2 pangasius- of tilapiafilets
- 1 (rode) ui
- 2 theelepels komijnzaad
- 1 blik tomatenblokjes zonder zout
- 300 gram snijbonen
- ¼ bouillontablet met minder zout
- 150 gram volkoren couscous
Voedingswaarden
    Energie 
              
  665kcal
          
    Eiwit 
              
  45 gram
          
    Koolhydraten 
              
  65 gram
          
    Vezels 
              
  15 gram
          
    Vet 
              
  20 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  3 gram
          
    Zout 
              
  400 milligram
          Bereiding
- Was de kruiden. Pel de knoflook.
- Pureer de helft van de koriander, alle munt, 1 teentje knoflook, het chilipepertje, de amandelen, het citroensap en 1 eetlepel olie met een staafmixer of in de keukenmachine tot een glad mengsel.
- Bestrijk de stukken vis met deze chermoula.
- Laat de vis afgedekt in de koelkast minimaal 1 uur marineren.
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Fruit de ui met het komijnzaad in de overgebleven lepel olie glazig.
- Pers het andere teentje knoflook er boven uit. Voeg de tomaten en wat peper toe en laat de saus 15 minuten zacht pruttelen.
- Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten. Kook de snijbonen in een bodempje water in ca. 10 minuten gaar.
- Leg de vis met de chermoula in de tomatensaus en laat de vis in 10 minuten tegen de kook aan gaar worden.
- Breng 250 ml water met het stukje bouillontablet aan de kook.
- Doe de couscous in een pan en schenk de bouillon erover. Roer met een vork goed door en laat de couscous 5 minuten afgedekt wellen.
- Strooi de rest van de klein geknipte koriander over de couscous en de vis en geef de snijbonen erbij.
Extra informatie
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.
Ingrediënten over?
Beetje citroensap nodig? Snijd de citroen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel citroensap uit een flesje. Een flesje citroensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar.
 
 
 
 
 
 
 
