maandag, 23 mei 2022

Pappadum met komkommerdip

Een lekkere frisse dip voor in het weekend.

Ingrediënten

  • 1/3 komkommer
  • Mespunt gemalen komijn (djinten)
  • 1 dl magere bulgaarse of griekse yoghurt
  • paprikapoeder
  • 4 papadums

Bereiding

  1. Schil het stuk komkommer en halveer het stuk in de lengte. Schraap met een lepeltje het zaad er uit.
  2. Rasp de komkommer grof en meng het door de yoghurt.
  3. Maak het op smaak met gemalen komijn, peper en wat paprikapoeder.
  4. Bak de pappadums in de magnetron op vol vermogen in ca. 40 seconden tot ze mooi zijn gerezen.
  5. Laat de pappadums afkoelen en breek ze in grove stukken.
  6. Geef de komkommerdip er bij.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
125 kcal
Eiwit
4 gram
Koolhydraten
15 gram
Vet
4 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
1 gram
Zout
0,37 gram