Pappadum met komkommerdip

Een lekkere frisse dip voor in het weekend.
Ingrediënten
- 1/3 komkommer
- Mespunt gemalen komijn (djinten)
- 1 dl magere bulgaarse of griekse yoghurt
- paprikapoeder
- 4 papadums
Bereiding
- Schil het stuk komkommer en halveer het stuk in de lengte. Schraap met een lepeltje het zaad er uit.
- Rasp de komkommer grof en meng het door de yoghurt.
- Maak het op smaak met gemalen komijn, peper en wat paprikapoeder.
- Bak de pappadums in de magnetron op vol vermogen in ca. 40 seconden tot ze mooi zijn gerezen.
- Laat de pappadums afkoelen en breek ze in grove stukken.
- Geef de komkommerdip er bij.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Energie |
125 kcal
|
---|---|
Eiwit |
4 gram
|
Koolhydraten |
15 gram
|
Vet |
4 gram
|
Verzadigd vet |
2 gram
|
Vezels |
1 gram
|
Zout |
0,37 gram
|