donderdag, 16 september 2021

Pappardelle met paddenstoelen

Prima pannetje

Ingrediënten

  • 1 kleine ui of sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 100 gram oesterzwammen
  • 1 eetlepel olie
  • Mespunt tijm
  • 150-200 gram pappardelle of tagliatelle
  • ½ deciliter kookroom light
  • 4 takjes peterselie

Bereiding

  1. Maak de ui, de knoflook en de paddenstoelen schoon.
  2. Snijd de ui en de knoflook in snippers.
  3. Snijd de champignons in plakken en de oesterzwammen in repen.
  4. Bak de ui en de knoflook in de olie goudbruin.
  5. Bak de paddenstoelen op hoog vuur mee gaar.
  6. Voeg peper en wat tijm toe.
  7. Kook de pappardelle in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  8. Roer de kookroom en kleingesneden peterselie door de paddenstoelen.
  9. Giet de pasta af en schep het paddenstoelenmengsel er door.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Bron(nen):
Energie
425 kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
70 gram
Vet
9 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
6 gram
Zout
0 gram