dinsdag, 7 april 2020

Paprikapasta met vis

Gegrilde courgette maakt het af.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
30+ minuten
Ingrediënten:
  • 1 ui
  • 3 rode paprika's
  • 3 eetlepels (olijf)olie
  • 1 - 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels italiaanse kruiden
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • 150-200 gram volkoren spaghetti
  • 1 kleine courgette
  • 200 gram pangasiusfilet

Bereiding

  1. Maak de ui en de paprika’s schoon. Snijd de ui in snippers en de paprika’s in blokjes.
  2. Verhit 1 eetlepel van de olie in een pan en bak hierin de ui en paprika 3 - 4 minuten.
  3. Voeg het paprikapoeder, de Italiaanse kruiden en de tomatenblokjes toe en laat het geheel nog 15 minuten zachtjes sudderen.
  4. Kook de spaghetti in ruim water volgens de gebruiksaanwijzingen op het pak.
  5. Was de courgette en schaaf hem met een (kaas)schaaf schuin in plakken. Bestrijk de plakken courgette dun met olie en bak ze in een hete grillpan 4 - 6 minuten tot ze mooi bruine strepen hebben, keer ze halverwege.
  6. Snijd de vis in blokjes en bestrooi ze met peper. Bak de vis in de rest van de olie in 5 minuten gaar en bruin.
  7. Pureer het paprikamengsel met een staafmixer tot een saus.
  8. Giet de spaghetti af en roer de pasta door de saus. Leg de plakjes courgette en blokjes vis erop.

Ingrediënten over?

Tomatenblokjes in blik:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in een soep.
Vries de tomaten eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
630 kcal
Eiwit:
30 gram
Koolhydraten:
75 gram
Vet:
20 gram
Verzadigd vet:
3 gram
Vezels:
15 gram
Zout:
0,6 gram