Paprikasoep

Getty Images

De kruiden, basilicum en olijven geven de soep een Mediterraans tintje.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 2 rode paprika's
  • 1 eetlepel olie
  • 1 a 2 eetlepels Provençaalse kruiden
  • peper
  • 4 olijven zonder pit
  • 8 blaadjes basilicum

Bereiding

  1. Maak de sjalot, de knoflook en de paprika’s schoon. Snijd de sjalot en knoflook in snippers en de paprika’s in stukken.
  2. Verwarm de olie en bak hierin de sjalot, knoflook, paprika en Provençaalse kruiden zacht.
  3. Voeg 300 milliliter water toe en kook de paprika’s in 10 minuten gaar.
  4. Pureer het mengsel in de keukenmachine of met een staafmixer.
  5. Maak de soep op smaak met peper.
  6. Snijd de olijven in plakjes. Was de basilicum.
  7. Verdeel de soep over twee borden en garneer met de olijven en de basilicum.

Voedingswaarden

Energie 
85kcal
Eiwit 
1 gram
Koolhydraten 
4 gram
Vezels 
3 gram
Vet 
6 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
400 milligram
Auteur