donderdag, 9 juli 2020

Pasta met champignons en doperwten

Lekker met sla en radijs

Ingrediënten

  • 150 gram volkorenpasta, bijv. schelpjes
  • 2 bosuitjes
  • 125 gram diepvriesdoperwten
  • 5 olijven zonder pit
  • 250 gram (kastanje) champignons
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram vegetarische mix (veg. gehakt, roerbak- of tofureepjes)
  • 200 gram tomatenblokjes (zonder zout)
  • Basilicum

Bereiding

  1. Kook de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Kook de doperwten net gaar.
  3. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  4. Snijd de olijven klein.
  5. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
  6. Verwarm de olie in een wok of grote braadpan en bak hierin de vegetarische mix en de uienringetjes bruin.
  7. Bak de champignons kort mee.
  8. Voeg de olijven, de doperwten en de tomatenblokjes toe en breng dit aan de kook.
  9. Schep de uitgelekte pasta erdoor en warm het geheel goed door.
  10. Maak op smaak met basilicum.

Menusuggestie

Lekker met sla met radijs. Hiervoor heb je nodig:

  • 100 gram sla
  • 1 bosje radijs
  • 1 eetlepel olijfolie
  • citroensap
     

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
560 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
70 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
15 gram
Zout
1,02 gram