vrijdag, 3 juli 2020

Pasta met garnalen en preisaus

Met volkoren penne

Ingrediënten

  • 400 gram prei
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram volkoren penne
  • 150 gram garnalen
  • 2 eetlepels kookroom light
  • 1 eetlepel dille (vers of diepvries)

Bereiding

  1. Maak de prei schoon en snijd de groente in smalle ringen.
  2. Maak de knoflook schoon en snijd het teentje klein.
  3. Smoor de prei en de knoflook in de hete olie in 8 minuten gaar.
  4. Maak de groente op smaak met peper.
  5. Kook de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  6. Roer de garnalen en de room door de prei en breng dit aan de kook.
  7. Laat de garnalen in 4 minuten hierin gaar worden.
  8. Laat de penne uitlekken en schep de saus er door.
  9. Maak het op smaak met de dille.

Menusuggestie

Lekker met een wortelsalade.

Hiervoor heb je nodig...
Wortelsalade

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Bron(nen):
Energie
570 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
80 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
20 gram
Zout
2,07 gram