zondag, 8 december 2019

Pasta met garnalen en preisaus

Met volkoren penne
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
15-30 minuten
Ingrediënten:
  • 400 gram prei
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram volkoren penne
  • 150 gram garnalen
  • 2 eetlepels kookroom light
  • 1 eetlepel dille (vers of diepvries)

Bereiding

  1. Maak de prei schoon en snijd de groente in smalle ringen.
  2. Maak de knoflook schoon en snijd het teentje klein.
  3. Smoor de prei en de knoflook in de hete olie in 8 minuten gaar.
  4. Maak de groente op smaak met peper.
  5. Kook de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  6. Roer de garnalen en de room door de prei en breng dit aan de kook.
  7. Laat de garnalen in 4 minuten hierin gaar worden.
  8. Laat de penne uitlekken en schep de saus er door.
  9. Maak het op smaak met de dille.

Menusuggestie

Lekker met een wortelsalade.

Hiervoor heb je nodig...
Wortelsalade

Voedingswaarde per persoon

Energie:
570 kcal
Eiwit:
30 gram
Koolhydraten:
80 gram
Vet:
10 gram
Verzadigd vet:
2 gram
Vezels:
20 gram
Zout:
2,07 gram

Bron(nen):