Getty Images
      
  Met volkoren penne
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  15-30 minuten
          Ingrediënten
- 400 gram prei
 - 1 teentje knoflook
 - 1 eetlepel olie
 - 150 gram volkoren penne
 - 150 gram garnalen
 - 2 eetlepels kookroom light
 - 1 eetlepel dille (vers of diepvries)
 
Voedingswaarden
    Energie 
              
  570kcal
          
    Eiwit 
              
  30 gram
          
    Koolhydraten 
              
  80 gram
          
    Vezels 
              
  20 gram
          
    Vet 
              
  10 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  2 gram
          
    Zout 
              
  2070 milligram
          Bereiding
- Maak de prei schoon en snijd de groente in smalle ringen.
 - Maak de knoflook schoon en snijd het teentje klein.
 - Smoor de prei en de knoflook in de hete olie in 8 minuten gaar.
 - Maak de groente op smaak met peper.
 - Kook de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
 - Roer de garnalen en de room door de prei en breng dit aan de kook.
 - Laat de garnalen in 4 minuten hierin gaar worden.
 - Laat de penne uitlekken en schep de saus er door.
 - Maak het op smaak met de dille.
 
Menusuggestie
Lekker met een wortelsalade.
Hiervoor heb je nodig...
Wortelsalade
    Bron 
          
  - Voedingscentrum