Pasta met Merguezworstjes

Getty Images

Geen inspiratie om te koken vanavond? Wat denk je van deze pasta met Merguezworstjes? Lekker snel klaar!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15 tot 30 minuten

Ingrediënten

  • 150-175 gram volkorenmacaroni of penne
  • 1 ui
  • 1 groene paprika
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram soepgroente of roerbakgroente
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1-2 gedroogde chilipepertjes
  • 150 gram merguezworstjes of runderworstjes

Bereiding

  1. Kook de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de ui en de paprika schoon.
  3. Snijd de ui in snippers en de paprika in blokjes.
  4. Fruit de ui in de olie glazig.
  5. Bak de paprika en de soepgroente enkele minuten mee.
  6. Voeg de tomatenblokjes toe en verkruimel de chilipepertjes er boven.
  7. Laat de saus een paar minuten pruttelen.
  8. Knip of snijd de worstjes in stukjes en laat ze in de saus gaar worden.
  9. Schenk de saus over de gare pasta.

Ingrediënten over?

Paprika:
Bewaar paprika’s buiten de koelkast, op een koele droge plek. Ze blijven ongeveer 1 week goed. In de diepvries zijn paprika’s 12 maanden houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
535kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
6 gram
Zout 
1200 milligram
Auteur