maandag, 26 oktober 2020

Pasta met olijven

Ingrediënten

  • 150 gram volkoren vlindermacaroni of spaghetti
  • 1 bosui
  • 1 vleestomaat
  • 16 zwarte olijven zonder pit
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel kappertjes
  • Oregano

Bereiding

  1. Breng ruim water aan de kook en kook hierin de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Maak de bosui schoon en snijd hem in ringetjes.
  3. Ontvel de tomaat en snijd het vruchtvlees klein.
  4. Snijd de olijven klein.
  5. Verwarm de olie en bak hierin de uienringetjes zacht.
  6. Voeg de stukjes tomaat, de olijven en de kappertjes toe en warm dit goed door.
  7. Giet de gare pasta af en schep dit door het mengsel. Maak op smaak met peper en wat oregano.

Menusuggestie

Lekker met biefstuk en sperzieboontjes.

Hiervoor heb je nodig:
2 biefstukjes
1 eetlepel vloeibare margarine
400 gram sperziebonen

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
535 kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
50 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
15 gram
Zout
1,65 gram