Pasta met spinazie en noten

Getty Images

Dit pastarecept kán niet mislukken!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram volkoren spaghetti
  • 300 gram spinazie of 150 gram diepvriesspinazie in deelblokjes
  • 1 prei
  • 50 gram walnoten
  • 50 gram hüttenkäse
  • 1 eetlepel olie
  • 1 teentje knoflook

Bereiding

  1. Kook de spaghetti in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Was de spinazie of laat de spinazie ontdooien.
  3. Maak de prei schoon en snijd hem in smalle ringen.
  4. Hak de helft van de walnoten grof en houd ze apart. Wrijf de andere helft van de noten fijn. Meng de fijngemaakte noten door de hüttenkäse.
  5. Fruit de prei in de hete olie zacht. Pers het teentje knoflook er boven uit.
  6. Voeg bij gedeelten de spinazie toe en laat de groente slinken. Maak het geheel op smaak met wat peper.
  7. Meng het spinaziemengsel en het noten-hüttenkäsemengsel door de uitgelekte spaghetti. Strooi de apart gehouden walnoten er over.

Ingrediënten over?

Hüttenkäse of cottage cheese:
Gebruik een schone lepel om wat uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de hüttenkäse afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast.
Hüttenkäse is ook heerlijk op brood met verse kruiden, of fruit.

Voedingswaarden

Energie 
545kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
25 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
300 milligram
Auteur