zaterdag, 19 oktober 2019

Pasta met tomaten en spek

Met zelfgemaakte saus
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
15-30 minuten
Ingrediënten:
  • 400 gram (pruim)tomaten
  • 1 rode paprika
  • ½ spaanse peper
  • 30 gram mager rookspek
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gram volkoren macaroni
  • Tijm
  • 10 blaadjes basilicum

Bereiding

  1. Was de tomaten en snijd ze in stukken.
  2. Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
  3. Verwijder van het stukje peper de pitjes en snijd het pepertje klein.
  4. Snijd het spek in reepjes.
  5. Bak in een wok of braadpan het spek langzaam uit.
  6. Snijd het teentje knoflook klein en bak het kort mee.
  7. Voeg de stukken tomaat, de blokjes paprika en de peper mee en laat dit tenminste 10 minuten zacht smoren.
  8. Kook intussen in ruim water de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  9. Maak de tomatensaus op smaak met peper en tijm en roer op het laatst de gescheurde basilicumblaadjes er door.
  10. Schep de saus op de pasta.

Menusuggestie

Lekker met wat geraspte oude 30+ kaas.

Hiervoor heb je nodig...

  • 3 eetlepels geraspte oude 30+ kaas

Ingrediënten over?

Tomaat:
Bewaar tomaten op een koele plek, maar niet in de koelkast. In de koelkast drogen tomaten uit. Buiten de koelkast komen ze ook beter op smaak.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
415 kcal
Eiwit:
20 gram
Koolhydraten:
55 gram
Vet:
9 gram
Verzadigd vet:
4 gram
Vezels:
9 gram
Zout:
1,1 gram