vrijdag, 3 juli 2020

Pasta met vegetarische balletjes en tomatensaus

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 5 zwarte olijven zonder pit
  • 1 eetlepel olie
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • 150 gram volkoren pasta
  • 150 gram vegetarische balletjes
  • Oregano

Bereiding

  1. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd ze klein.
  2. Snijd de olijven in plakjes.
  3. Fruit de ui en de knoflook in de olie glazig.
  4. Voeg de tomatenblokjes toe met de olijven.
  5. Laat de saus 10 minuten sudderen.
  6. Kook de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  7. Halveer de vegetarische balletjes.
  8. Roer de balletjes en wat oregano door de saus en laat dit heet worden. Schep de saus door de pasta.

Menusuggestie

Lekker met gegrilde courgette.

Hiervoor heb je nodig:
1-2 courgettes
olie

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Bron(nen):
Energie
630 kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
70 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
15 gram
Zout
2 gram