zondag, 8 december 2019

Pasta met vegetarische balletjes en tomatensaus

Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
15-30 minuten
Ingrediënten:
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 5 zwarte olijven zonder pit
  • 1 eetlepel olie
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • 150 gram volkoren pasta
  • 150 gram vegetarische balletjes
  • Oregano

Bereiding

  1. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd ze klein.
  2. Snijd de olijven in plakjes.
  3. Fruit de ui en de knoflook in de olie glazig.
  4. Voeg de tomatenblokjes toe met de olijven.
  5. Laat de saus 10 minuten sudderen.
  6. Kook de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  7. Halveer de vegetarische balletjes.
  8. Roer de balletjes en wat oregano door de saus en laat dit heet worden. Schep de saus door de pasta.

Menusuggestie

Lekker met gegrilde courgette.

Hiervoor heb je nodig:
1-2 courgettes
olie

Voedingswaarde per persoon

Energie:
630 kcal
Eiwit:
25 gram
Koolhydraten:
70 gram
Vet:
25 gram
Verzadigd vet:
4 gram
Vezels:
15 gram
Zout:
2 gram

Bron(nen):