maandag, 21 juni 2021

Pasta met vis

Met ontbijtspek voor extra bite

Ingrediënten

  • 1 spaanse peper
  • 1 teentje knoflook
  • 2 plakjes ontbijtspek
  • 3 dl gezeefde tomaten (pak)
  • 175 gram volkoren spaghetti
  • 1 eetlepel olie
  • 200 gram pangasiusfilet
  • 3 takjes selderij

Bereiding

1. Maak de peper schoon, snijd hem in de lengte open en verwijder de zaadlijsten en pitjes. Snijd de peper in reepjes.
2. Maak de knoflook schoon en snijd hem klein.
3. Knip of snijd het ontbijtspek in dunne reepjes.
4. Bak het spek langzaam uit.
5. Bak de reepjes peper en de knoflook enkele minuten mee.
6. Voeg de gezeefde tomaten toe en warm dit goed door.
7. Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar. Snijd de vis in blokjes en bestrooi ze met peper en een beetje zout.
8. Bak de vis in de olie in 5 minuten gaar en bruin.
9. Was de selderij en knip de blaadjes klein.
10. Roer de selderij door de saus.
11. Schep de saus door de uitgelekte spaghetti en schik de blokjes vis er op.

Menusuggestie

Lekker met mais met tomaat.

Hiervoor heb je nodig:
250 gram maïs
150 gram tomaat

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
595 kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
70 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
15 gram
Zout
1,75 gram