Pastasalade met broccoli en makreel

Getty Images

Een heerlijk hoofdgerecht bomvol smaken!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 175 gram volkoren pasta, bijv. penne
  • 2 theelepels geraspte mierikswortel (potje)
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 300 gram broccoli
  • 1 winterwortel
  • 200 gram gestoomde makreel
  • Citroensap
  • Peper

Bereiding

  1. Kook de pasta beetgaar in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. 
  2. Roer de mierikswortel door de yoghurt. 
  3. Laat de pasta goed uitlekken en meng de yoghurt erdoor. Laat de pasta afkoelen.
  4. Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes, schil de steel en snijd in stukjes. Kook de broccoli in weinig water net gaar. 
  5. Maak de wortel schoon en rasp hem grof. 
  6. Meng de groente door de pasta.
  7. Verdeel de makreel in stukjes en meng ze door de salade. 
  8. Maak op smaak met peper en wat citroensap.

Voedingswaarden

Energie 
695kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
65 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
30 gram
Verzadigd vet 
6 gram
Zout 
800 milligram
Auteur