vrijdag, 14 mei 2021

Pastasalade met gegrilde paprika

Voor een mooie zomeravond

Ingrediënten

  • 150 gram volkoren pasta, bijv. kleine penne of schelpjes
  • 1 (rode) ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 ansjovisfiletjes (blikje)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Ca. 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 theelepel honing
  • Oregano
  • 2 gegrilde paprika's (koelvak)
  • 100 gram kerstomaatjes
  • 1 gele paprika
  • 6 olijven

Bereiding

  1. Kook de pasta in ruim water net gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
  3. Snijd de ansjovisfiletjes in stukjes.
  4. Fruit de ui, de knoflook en de stukjes ansjovis zacht in de olie.
  5. Voeg de azijn en de honing toe met 1 eetlepel water en wat oregano en laat dit afkoelen.
  6. Snijd de paprika’s in stukjes.
  7. Was de kerstomaatjes en de gele paprika onder stromend water.
  8. Snijd de steelaanzet, zaadlijsten en pitjes uit de paprika. Snijd de paprika in blokjes of reepjes.
  9. Halveer de kerstomaatjes.
  10. Snijd de olijven in stukjes.
  11. Laat de pasta goed uitlekken en meng er het uimengsel, de groente en de olijven door.
  12. Maak de salade op smaak met peper.

Menusuggestie

Lekker met reepjes gebakken kipfilet.

Hiervoor heb je nodig:

  • 150 gram kipfilet
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
555 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
65 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
10 gram
Zout
1,13 gram