maandag, 9 december 2019

Pastinaak en pompoen met soja, walnoten en mieriksroom

Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
30+ minuten
Ingrediënten:
  • 60 gram sojabrokjes
  • ½ kleine pompoen
  • 1 pastinaak
  • 1 kleine ui
  • 1 eetlepel olie
  • 100 ml groentebouillon met minder zout
  • 300 gram aardappelen
  • 3 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 1 theelepel geraspte mierikswortel (potje)
  • 25 gram gepelde walnoten

Bereiding

  1. Week de sojabrokjes 10 minuten in heet water.
  2. Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schil de pastinaak met een dunschiller en snijd hem in blokjes.
  3. Pel de ui en snijd hem klein.
  4. Bak de uitgelekte sojabrokjes en de ui in de olie goudgeel.
  5. Voeg de groente toe met de bouillon en breng dit aan de kook. Kook de groente met de sojabrokjes in ca. 15 minuten gaar.
  6. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
  7. Roer de geraspte mierikswortel door de yoghurt.
  8. Hak de walnoten grof en strooi ze over de groente.
  9. Geef de mieriksaus en de gekookte aardappelen er bij.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
425 kcal
Eiwit:
20 gram
Koolhydraten:
45 gram
Vet:
15 gram
Verzadigd vet:
3 gram
Vezels:
10 gram
Zout:
0,1 gram