donderdag, 16 september 2021

Pastinaak met komijn

Oma's favoriet

Ingrediënten

  • 400 gram pastinaak
  • halve eetlepel komijnzaad
  • 1 eetlepel olie

Bereiding

1. Schrap de pastinaak en verwijder de uiteinden.
2. Snijd de pastinaak in plakken.
3. Kook de plakken pastinaak in ca. 10 minuten gaar.
4. Rooster het komijnzaad in een droge koekenpan tot het gaat geuren.
5. Voeg de olie en de afgegoten pastinaak toe en warm het geheel goed door.

Menusuggestie

Lekker met een ribkarbonade en aardappelen. Hiervoor heb je nodig:
  • 2 ribkarbonades 
  • 1 eetlepel vloeibare margarine 
  • 6 kleine aardappelen

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
485 kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
45 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
9 gram
Zout
0,22 gram