Pastinaak met komijn

Getty Images

Oma's favoriet

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 400 gram pastinaak
  • halve eetlepel komijnzaad
  • 1 eetlepel olie

Bereiding

1. Schrap de pastinaak en verwijder de uiteinden.
2. Snijd de pastinaak in plakken.
3. Kook de plakken pastinaak in ca. 10 minuten gaar.
4. Rooster het komijnzaad in een droge koekenpan tot het gaat geuren.
5. Voeg de olie en de afgegoten pastinaak toe en warm het geheel goed door.

Menusuggestie

Lekker met een ribkarbonade en aardappelen. Hiervoor heb je nodig:
  • 2 ribkarbonades 
  • 1 eetlepel vloeibare margarine 
  • 6 kleine aardappelen

Voedingswaarden

Energie 
485kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
45 gram
Vezels 
9 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
220 milligram
Auteur