dinsdag, 29 september 2020

Pastinaaksoep met amandeltjes

Zacht soepje met een diepe smaak

Ingrediënten

  • 500 gram pastinaak
  • 1 ui
  • Stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
  • 1 eetlepel olie
  • ½ theelepel gemalen komijn
  • 250 mililiter (groente)bouillon met minder zout
  • 4 blaadjes salie
  • 2 eetlepels geschaafde amandelen
  • 100 mililiter halfvolle melk

Bereiding

  1. Schil de pastinaak met een dunschiller en snijd de groente in plakken.
  2. Pel de ui en snijd hem klein.
  3. Schil de gember en rasp het.
  4. Fruit de ui in de hete olie glazig. Bak de gember en de komijn kort mee.
  5. Voeg de pastinaak en de bouillon toe en breng dit aan de kook. Kook de pastinaak in 10 minuten gaar.
  6. Was de salie en knip een deel in reepjes.
  7. Bak de amandelen in een droge koekenpan goudbruin.
  8. Pureer de soep met een staafmixer glad. Verdun de soep met de melk en maak hem op smaak met wat peper.
  9. Verdeel de soep over 4 borden en garneer met salie en de amandelen.

Aantal personen

4

Bereidingsduur

15-30 minuten
Bron(nen):
Energie
115 kcal
Eiwit
3 gram
Koolhydraten
15 gram
Vet
5 gram
Verzadigd vet
1 gram
Vezels
4 gram
Zout
0 gram