Getty Images
      
  Een heerlijke pasta met krokante kruimels en verse kruiden.
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  15-30 minuten
          Ingrediënten
- 2 sneetjes (oud) bruinbrood
 - 1 eetlepel hazelnoten
 - 1 gedroogd chilipepertje
 - 1 takje tijm
 - 6 takjes peterselie
 - 1 teentje knoflook
 - 1 rode peper
 - 1 eetlepel olijfolie
 - 500 gram broccoli
 - 150 gram kipfilet
 - 1 eetlepel vloeibare margarine
 - 120 gram volkoren penne
 
Voedingswaarden
    Energie 
              
  580kcal
          
    Eiwit 
              
  35 gram
          
    Koolhydraten 
              
  60 gram
          
    Vezels 
              
  15 gram
          
    Vet 
              
  20 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  3 gram
          
    Zout 
              
  600 milligram
          Bereiding
- Laat het brood helemaal droog worden. Rooster het eventueel in de broodrooster.
 - Maal het brood in de keukenmachine of met een staafmixer tot grove kruimels.
 - Hak de hazelnoten en het chilipepertje mee tot kruimels.
 - Was de kruiden en knip ze klein.
 - Maak de knoflook en de rode peper schoon. Snijd de knoflook klein.
 - Verwijder van de peper de zaadlijsten en pitjes en snijd de peper in smalle reepjes.
 - Bak het broodkruim in de hete olie goudbruin. Bak de knoflook en de reepjes rode peper kort mee.
 - Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
 - Kook de broccoli in weinig water in circa 5 minuten gaar.
 - Snijd de kip in reepjes en bak ze in de margarine in 6 minuten gaar en bruin.
 - Kook de penne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
 - Giet de pasta af en meng het kruim en de kruiden er door en geef er de kip en de broccoli bij.
 
Allergie info
Kijk voor gebruik margarine op etiket.