zondag, 23 februari 2020

Penne met chili-knoflookkruim

Een heerlijke pasta met krokante kruimels en verse kruiden.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
15-30 minuten
Ingrediënten:
  • 2 sneetjes (oud) bruinbrood
  • 1 eetlepel hazelnoten
  • 1 gedroogd chilipepertje
  • 1 takje tijm
  • 6 takjes peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 500 gram broccoli
  • 150 gram kipfilet
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 120 gram volkoren penne

Bereiding

  1. Laat het brood helemaal droog worden. Rooster het eventueel in de broodrooster. 
  2. Maal het brood in de keukenmachine of met een staafmixer tot grove kruimels.
  3. Hak de hazelnoten en het chilipepertje mee tot kruimels.
  4. Was de kruiden en knip ze klein.
  5. Maak de knoflook en de rode peper schoon. Snijd de knoflook klein.
  6. Verwijder van de peper de zaadlijsten en pitjes en snijd de peper in smalle reepjes.
  7. Bak het broodkruim in de hete olie goudbruin. Bak de knoflook en de reepjes rode peper kort mee.
  8. Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
  9. Kook de broccoli in weinig water in circa 5 minuten gaar.
  10. Snijd de kip in reepjes en bak ze in de margarine in 6 minuten gaar en bruin.
  11. Kook de penne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  12. Giet de pasta af en meng het kruim en de kruiden er door en geef er de kip en de broccoli bij.

Allergie info

Kijk voor gebruik margarine op etiket.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
580 kcal
Eiwit:
35 gram
Koolhydraten:
60 gram
Vet:
20 gram
Verzadigd vet:
3 gram
Vezels:
15 gram
Zout:
0,6 gram