donderdag, 5 december 2019

Penne met notenragout

Dit recept laat je proeven hoe lekker het is om noten door je eten te verwerken.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
30+ minuten
Ingrediënten:
  • 1 kleine ui
  • 150 gram champignons
  • 1 bosuitje
  • 50 gram gemengde ongezouten noten
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 2 eetlepels volkorenmeel
  • 150 gram volkoren penne of andere volkoren pasta
  • 25 gram geraspte belegen 30+ kaas
  • 40 gram hüttenkäse

Bereiding

  1. Pel de ui en snijd hem klein.
  2. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  3. Was de bosui en snijd hem in ringen.
  4. Hak de noten grof.
  5. Verwarm de margarine en fruit hierin de ui glazig.
  6. Voeg het volkorenmeel toe en warm dit goed door.
  7. Giet er bij gedeelten, onder goed roeren 200 ml water bij tot een saus is ontstaan.
  8. Meng de champignons en de bosui door de saus en laat de saus enkele minuten zacht koken.
  9. Kook intussen de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  10. Warm de grill voor.
  11. Roer de noten door de saus.
  12. Schep de helft van de pasta in een ovenvaste schaal en verdeel de ragout er over. Schep de rest van de pasta er op.
  13. Meng de geraspte kaas met de hüttenkäse en verdeel dit over de pasta.
  14. Laat dit onder een hete grill bruin kleuren.

Menusuggestie

Lekker met kropsla met tomaatjes en radijs.

Hiervoor heb je nodig...

kropsla
100 gram kerstomaatjes
1 bosje radijs
1 eetlepel olie
azijn

Ingrediënten over?

Hüttenkäse of cottage cheese:
Gebruik een schone lepel om wat uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de hüttenkäse afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast.
Hüttenkäse is ook heerlijk op brood met verse kruiden of wat fruit.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
655 kcal
Eiwit:
25 gram
Koolhydraten:
65 gram
Vet:
30 gram
Verzadigd vet:
6 gram
Vezels:
10 gram
Zout:
0,5 gram