
Getty Images
Dit recept laat je proeven hoe lekker het is om noten door je eten te verwerken.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 kleine ui
- 150 gram champignons
- 1 bosuitje
- 50 gram gemengde ongezouten noten
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 2 eetlepels volkorenmeel
- 150 gram volkoren penne of andere volkoren pasta
- 25 gram geraspte belegen 30+ kaas
- 40 gram hüttenkäse
Voedingswaarden
Energie
655kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
10 gram
Vet
30 gram
Verzadigd vet
6 gram
Zout
500 milligram
Bereiding
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
- Was de bosui en snijd hem in ringen.
- Hak de noten grof.
- Verwarm de margarine en fruit hierin de ui glazig.
- Voeg het volkorenmeel toe en warm dit goed door.
- Giet er bij gedeelten, onder goed roeren 200 ml water bij tot een saus is ontstaan.
- Meng de champignons en de bosui door de saus en laat de saus enkele minuten zacht koken.
- Kook intussen de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Warm de grill voor.
- Roer de noten door de saus.
- Schep de helft van de pasta in een ovenvaste schaal en verdeel de ragout er over. Schep de rest van de pasta er op.
- Meng de geraspte kaas met de hüttenkäse en verdeel dit over de pasta.
- Laat dit onder een hete grill bruin kleuren.
Menusuggestie
Lekker met kropsla met tomaatjes en radijs.
Hiervoor heb je nodig...
kropsla
100 gram kerstomaatjes
1 bosje radijs
1 eetlepel olie
azijn
Ingrediënten over?
Hüttenkäse of cottage cheese:
Gebruik een schone lepel om wat uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de hüttenkäse afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast.
Hüttenkäse is ook heerlijk op brood met verse kruiden of wat fruit.