Getty Images
      
  Pittig Indonesisch visgerecht
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  30+ minuten
          Ingrediënten
- 2 stukken vis (tilapia of mootjes makreel)
 - Citroensap
 - 1 sjalot
 - 1 teentje knoflook
 - 1 theelepel sambal oelek
 - ½ theelepel laos
 - 1 theelepel kerriepoeder
 - 1 theelepel djahé (gemberpoeder)
 - 1 eetlepel olie
 - Aluminiumfolie
 
Voedingswaarden
    Energie 
              
  480kcal
          
    Eiwit 
              
  35 gram
          
    Koolhydraten 
              
  60 gram
          
    Vezels 
              
  10 gram
          
    Vet 
              
  8 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  1 gram
          
    Zout 
              
  460 milligram
          Bereiding
- Wrijf de stukken vis in met wat citroensap en laat dit afgedekt in de koelkast 10 minuten intrekken.
 - Maak de sjalot en de knoflook schoon en snijd dit heel fijn.
 - Meng er de sambal, de laos, de kerrie, de djahé en 1 eetlepel olie door.
 - Breng water in een (stoom)pan aan de kook.
 - Dep de vis met keukenpapier droog. Leg ieder stuk op een stuk aluminiumfolie en bestrijk het met het mengsel. Vouw het folie goed dicht.
 - Stoom de vis in de stoompan of op een rooster in een gewone pan in 15-20 minuten gaar.
 
Menusuggestie
Lekker met snijbonen en zilvervliesrijst.
	
	Hiervoor heb je nodig...
- 400 gram snijbonen
 - 150 gram zilvervliesrijst
 
    Bron 
          
  - Voedingscentrum