maandag, 30 november 2020

Peren-gembergranita

Fris toetje.

Ingrediënten

  • Stukje gemberwortel (± 2 cm)
  • ½ citroen
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel honing
  • 2 net rijpe peren

Bereiding

  1. Schil het stukje gemberwortel en rasp het.
  2. Was de citroen en snijd 2 mooie reepjes uit de schil. Pers de halve citroen uit.
  3. Breng 1 dl water met de gember, het citroensap, de suiker en de honing aan de kook en laat dit 5 minuten trekken.
  4. Schil de peren en snijd het vruchtvlees in stukken.
  5. Laat de stukken peer 1 minuut in de vloeistof zacht worden.
  6. Pureer dit grof in de keukenmachine of met een blender en laat het afkoelen.
  7. Laat het mengsel in een platte diepvriesdoos in de diepvries bevriezen. Roer het mengsel af en toe met een vork door.
  8. Verdeel de granita over 2 coupes en garneer met het citroenschilletje.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
145 kcal
Eiwit
1 gram
Koolhydraten
35 gram
Vet
0 gram
Verzadigd vet
0 gram
Vezels
3 gram
Zout
0,01 gram
Trefwoorden: