Perkedèl pan

Getty Images

Indonesisch hoogstandje

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 kleine aardappel
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram mager rundergehakt
  • Nootmuskaat
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 3 kruidnagels

Bereiding

  1. Schil de aardappel en kook hem gaar. Laat de aardappel afkoelen.
  2. Warm de oven voor op 175° C.
  3. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd dit klein.
  4. Maak het gehakt aan met de fijngemaakte aardappel, de ui, de knoflook, peper en wat nootmuskaat.
  5. Druk het gehakt in een ovenvaste schaal.
  6. Strijk er met een kwastje de ketjap over en steek de kruidnagels erin.
  7. Laat het gerecht in de hete oven in 45 minuten gaar worden.

Menusuggestie

Lekker met sperziebonen en zilvervliesrijst.

Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram sperziebonen
  • 150 gram zilvervliesrijst

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van ketjap raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Aardappelen:
Bewaar aardappelen op een donkere koele plaats. De beste temperatuur ligt tussen 4 en 7° C. Door te veel licht worden ze groen en ontstaat de giftige stof solanine. Als aardappelen te warm worden bewaard gaan ze uitlopen. Verwijder deze uitlopers en snijd het plekje er goed uit.

Voedingswaarden

Energie 
665kcal
Eiwit 
40 gram
Koolhydraten 
70 gram
Vezels 
9 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
6 gram
Zout 
900 milligram
Auteur