woensdag, 30 september 2020

Perzische rijst met amandelen

Dit rijstgerecht is warm gekruid met saffraan, kardemom en kaneel.

Ingrediënten

  • 5 saffraandraadjes
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 takjes peterselie
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • ¼ theelepel kaneel
  • ¼ theelepel gemalen kardemom
  • 1 handje rozijnen
  • 50 gram amandelen, ongezouten

Bereiding

  1. Voeg de saffraandraadjes toe aan een paar eetlepels heet water en laat dit een paar minuten staan.
  2. Kook de rijst samen met de saffraan volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  3. Pel de ui en de knoflook en snijd ze klein.
  4. Was de peterselie en knip of snijd het blad fijn. 
  5. Was de aubergine en de courgette en snijd deze in plakken van ½ cm.
  6. Meng een eetlepel olie door de groente en bak ze in de (grill)pan in 10-15 minuten gaar.
  7. Fruit de ui en daarna de knoflook in de margarine.
  8. Breng op smaak met kaneel en kardemom.
  9. Was de rozijnen. 
  10. Voeg de amandelen en rozijnen toe en bak ze een paar minuten mee. 
  11. Meng de rijst door het amandel-rozijnenmengsel.
  12. Schep de gegrilde groente op de rijst en garneer met peterselie.

Ingrediënten over?

Peterselie:
Wikkel de rest van de peterselie in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de peterselie in.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
505 kcal
Eiwit
10 gram
Koolhydraten
55 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
8 gram
Zout
0,1 gram