Pittige bonenburgers op een broodje

Getty Images

Een vegetarische burger heb je zo gemaakt.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 eetlepel olie
  • 1 klein blik kidneybonen (uitlekgewicht ca. 400 gram)
  • 1 (oude) volkoren boterham
  • 1 klein ei
  • ½ eetlepel tomatenpuree
  • 4 halve walnoten
  • Een mespuntje chilipoeder
  • 1 kleine komkommer
  • slabladen of wat rucola
  • azijn
  • bieslook
  • 4 volkorenbroodjes

Bereiding

  1. Maak de ui en de bleekselderij schoon en snijd het klein.
  2. Fruit de ui en de bleekselderij in de olie zacht.
  3. Laat de kidneybonen uitlekken en spoel ze af.
  4. Pureer de groente met de kidneybonen, de boterham, het ei en de tomatenpuree in de keukenmachine of met een staafmixer tot een puree.
  5. Voeg op het laatst de walnoten toe.
  6. Maak de puree pittig op smaak met wat chilipoeder. Vorm er 4 burgers van en zet ze even weg.
  7. Was de komkommer en de sla.
  8. Schaaf de komkommer en maak er met azijn en klein geknipte bieslook een salade van.
  9. Snijd de broodjes open en rooster de snijvlakken in een grillpan lichtbruin.
  10. Rooster de burgers in de grillpan in ca. 8 minuten heet en lichtbruin.
  11. Beleg de volkorenbroodjes met wat sla en een bonenburger. Geef de komkommer erbij.

 

Ingrediënten over?

Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood, in een tomatensaus of maak er soep van.

Voedingswaarden

Energie 
645kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
70 gram
Vezels 
25 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
1200 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum