Pittige paddenstoelensoep

Getty Images

Heerlijk voorgerecht

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 1 rode of groene peper
  • 100 mililiter groentebouillon met minder zout
  • 100 gram oesterzwammen
  • 100 gram (kastanje) champignons
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 200 gram tomatenblokjes zonder zout
  • 8 blaadjes basilicum

Bereiding

  1. Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
  2. Maak het pepertje schoon, verwijder de pitjes en snijd het fijn.
  3. Maak de paddenstoelen schoon.
  4. Snijd de oesterzwammen in repen en de champignons in plakjes.
  5. Pureer de tomatenblokjes met een staafmixer of in de keukenmachine.
  6. Verwarm de margarine en fruit hierin de sjalot glazig.
  7. Bak de paddenstoelen en het pepertje kort mee.
  8. Voeg de gepureerde tomaten en de bouillon toe en kook de soep een paar minuten.
  9. Strooi er klein geknipte basilicum over.

Voedingswaarden

Energie 
85kcal
Eiwit 
3 gram
Koolhydraten 
5 gram
Vezels 
3 gram
Vet 
5 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum