woensdag, 30 september 2020

Pizza al tonno

Giro d'Italia.

Ingrediënten

  • 150 gram volkorenmeel
  • 150 gram bloem
  • 1½ theelepel gedroogde gist
  • Ca. 150 ml water
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 kleine ui
  • Stukje prei
  • 1 teentje knoflook
  • ½ rode peper
  • 150 gram tomatenblokjes zonder zout
  • Oregano
  • 1 blikje tonijn op water (naturel)
  • Tijm

Bereiding

  1. Meng het volkorenmeel en de bloem en meng de gedroogde gist er door.
  2. Meng er het lauwe water en de olie door en kneed het tot een soepel deeg. Laat het deeg op een warme plaats afgedekt met een schone theedoek 45 minuten rijzen.
  3. Warm de oven voor op 230 °C.
  4. Maak de ui, de prei en de knoflook schoon.
  5. Snijd de ui en de prei in een paar stukken, halveer het teentje knoflook. Verwijder van het stuk peper de zaadlijsten en pitjes.
  6. Pureer de ui, de prei, de knoflook, de peper en de tomaten in de keukenmachine of met de staafmixer tot een saus.
  7. Maak de saus op smaak met wat oregano.
  8. Bestrijk een bakplaat dun met wat olie.
  9. Laat de tonijn uitlekken en verdeel de vis in stukjes.
  10. Rol of druk het gerezen deeg heel dun uit en bekleed hiermee het bakblik. Bestrijk het deeg met de tomatensaus en verdeel er de tonijn, de kappertjes en wat tijm over.
  11. Bak de pizza onderin de oven in ca. 12 minuten gaar en bruin.

Menusuggestie

Lekker met een tomatensalade.

Hiervoor heb je nodig...

  • 4 tomaten
  • 4 takjes peterselie
  • azijn

Ingrediënten over?

Tomatenblokjes in blik:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in een soep. Vries de tomaten eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
710 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
110 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
15 gram
Zout
0,8 gram