Pompoencouscous met rozijnen

Getty Images

Heerlijk gekruid

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 kleine pompoen (ca. 800 gram)
  • 1 kleine ui
  • Stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel geraspte sinaasappelschil
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel gemalen koriander (ketoembar)
  • ½ theelepel gemalen komijn (djinten)
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 1 kaneelstokje
  • 150 gram volkoren couscous
  • 1 rode peper
  • 10 takjes koriander

Bereiding

  1. Was de pompoen. Snijd de pompoen in stukken en verwijder de draden en pitten. Snijd de stukken pompoen in blokjes.
  2. Pel de ui en snijd hem klein.
  3. Schil de gember en rasp het fijn.
  4. Was de rozijnen.
  5. Meng 1 eetlepel van de olie met de geraspte sinaasappelschil, het paprikapoeder, een mespunt van de gemalen koriander en een mespunt van de gemalen komijn. Meng de olie door de pompoen en doe dit in een pan. Smoor de pompoen in ca. 10 minuten gaar.
  6. Breng 300 ml water met het stukje bouillontablet aan de kook.
  7. Verwarm de rest van de olie en fruit hierin de ui en de specerijen tot ze gaan geuren.
  8. Voeg de couscous toe en schenk de bouillon er bij. Roer met een vork de korrels los en laat de couscous met een deksel op de pan 10 minuten wellen.
  9. Maak de peper schoon en snijd hem in dunne ringen.
  10. Was de koriander en snijd het klein.
  11. Meng de gare pompoen, de rozijnen, de ringetjes peper en de kleingesneden koriander door de couscous.
  12. Vervang de rozijnen eventueel door reepjes gedroogde abrikoos, vijg of dadels.

Menusuggestie

Lekker met reepjes kipfilet.

Hiervoor heb je nodig:
150 gram reepjes kipfilet
1 eetlepel vloeibare margarine

Voedingswaarden

Energie 
600kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
70 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum