Pompoenovenschotel

Getty Images

Lekker met reepjes kipfilet.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 400 gram aardappelen
  • 1 kleine pompoen (ca. 400 gram vruchtvlees)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • Ca. 150 ml halfvolle melk
  • 40 g geraspte belegen 30+ kaas
  • 4 eetlepels halfvolle yoghurt

Bereiding

  1. Schil de aardappelen.
  2. Kook de aardappelen in weinig water gaar.
  3. Warm de oven voor op 200° C.
  4. Snijd de pompoen in stukken en verwijder het zaad en zachte deel. Schil de stukken pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  5. Maak de ui en de knoflook schoon. Snijd het klein.
  6. Fruit de ui met het kerriepoeder in de olie glazig.
  7. Bak de knoflook en de pompoen even mee.
  8. Voeg de tomatenpuree toe met een paar lepels water en stoof de groente in 10 minuten gaar.
  9. Maak van de gare aardappelen met hete melk en wat peper een puree.
  10. Meng de geraspte kaas door de yoghurt.
  11. Schep het pompoenmengsel in een ovenvaste schaal en dek dit af met de aardappelpuree. Verdeel het kaasmengsel er over.
  12. Laat het gerecht in ca. 20 minuten bruin kleuren.

Menusuggestie

Lekker met reepjes kipfilet uit de grillpan.

Hiervoor heb je nodig...

  • 150 gram kipfilet

Ingrediënten over?

Tomatenpuree:
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Voedingswaarden

Energie 
460kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
50 gram
Vezels 
7 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
5 gram
Zout 
700 milligram
Auteur