zaterdag, 14 december 2019

Pompoenstamppot met pittige tofu

Een stamppotje vol kruiden en specerijen.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
30+ minuten
Ingrediënten:
  • 1 theelepel sambal
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
  • citroensap
  • 150 gram tofu
  • 500 gram aardappelen
  • ½ pompoen (circa 500 gram)
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ rode peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 100 milliliter halfvolle melk

Bereiding

  1. Meng de sambal met de helft van de komijn, de helft van de koriander en wat citroensap.
  2. Snijd de tofu in blokjes en schep het sambalmengsel er door. Laat dit 15 minuten afgedekt in de koelkast staan.
  3. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in circa 20 minuten gaar.
  4. Was het stuk pompoen en verwijder de draden en pitten. Snijd het vruchtvlees met de schil in blokjes.
  5. Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
  6. Snijd het stukje peper klein.
  7. Verwarm 1 eetlepel margarine en bak hierin de ui, de knoflook, de pompoen en de peper met de overgebleven komijn, koriander en de kerrie. Voeg een beetje water toe en stoof de groente met een deksel op de pan in 10 minuten gaar.
  8. Verwarm de rest van de margarine en bak hierin de tofu bruin.
  9. Verwarm de melk.
  10. Giet de gare aardappelen af en maak er met hete melk een puree van. Meng de gare groente er door en schep de tofu er op.

Allergie info

Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
415 kcal
Eiwit:
15 gram
Koolhydraten:
50 gram
Vet:
15 gram
Verzadigd vet:
3 gram
Vezels:
7 gram
Zout:
0,4 gram