maandag, 10 augustus 2020

Portpruimen met Griekse yoghurt

Eetbare kunst

Ingrediënten

  • 75 gram gedroogde pruimen
  • 1 dl rode port
  • Schijf citroen
  • ½ eetlepel witte basterdsuiker
  • 100 gram magere Griekse of Turkse yoghurt (0% vet)

Bereiding

  1. Was de pruimen en verwijder eventueel de pitten.
  2. Breng de pruimen in de port met de schijf citroen langzaam tegen de kook aan. Laat de pruimen in ca. 20 minuten wellen en zacht worden.
  3. Laat de pruimen afkoelen en verdeel ze over 2 coupes.
  4. Klop de basterdsuiker door de yoghurt en schep dit over de pruimen.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht eieren in pittige groentestoof en volkorenbrood.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
200 kcal
Eiwit
4 gram
Koolhydraten
30 gram
Vet
0 gram
Verzadigd vet
0 gram
Vezels
6 gram
Zout
0,11 gram