dinsdag, 7 december 2021

Eieren in pittige groentestoof met macaroni

Dit recept met ei is lekker makkelijk te maken.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dunne prei
  • 1 rode paprika
  • 250 gram champignons
  • 2 tomaten
  • 1 rode peper
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 150 gram volkoren macaroni
  • 4 eieren

Bereiding

  1. Maak de groente schoon. Snijd de ui en de knoflook in snippers, de prei in ringen, de paprika in blokjes, de champignons in vieren en de tomaten in blokjes.
  2. Maak de peper schoon en verwijder een deel van de zaadlijsten en pitjes. Snijd de peper klein.
  3. Fruit de ui en de knoflook in de hete olie glazig.
  4. Voeg de rest van de groente, de peper en de koriander toe en smoor de groente in ca. 6 minuten gaar.
  5. Kook ondertussen de macaroni in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  6. Maak 4 kuiltjes in de groente en breek de eieren er voorzichtig in. Doe een deksel op de pan en laat de eieren op laag vuur in ca. 8 minuten gaar worden.
  7. Geef de macaroni er bij.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
510 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
60 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,4 gram