Eieren in pittige groentestoof met macaroni

Getty Images

Dit recept met ei is lekker makkelijk te maken.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dunne prei
  • 1 rode paprika
  • 250 gram champignons
  • 2 tomaten
  • 1 rode peper
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 150 gram volkoren macaroni
  • 4 eieren

Bereiding

  1. Maak de groente schoon. Snijd de ui en de knoflook in snippers, de prei in ringen, de paprika in blokjes, de champignons in vieren en de tomaten in blokjes.
  2. Maak de peper schoon en verwijder een deel van de zaadlijsten en pitjes. Snijd de peper klein.
  3. Fruit de ui en de knoflook in de hete olie glazig.
  4. Voeg de rest van de groente, de peper en de koriander toe en smoor de groente in ca. 6 minuten gaar.
  5. Kook ondertussen de macaroni in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  6. Maak 4 kuiltjes in de groente en breek de eieren er voorzichtig in. Doe een deksel op de pan en laat de eieren op laag vuur in ca. 8 minuten gaar worden.
  7. Geef de macaroni er bij.

Voedingswaarden

Energie 
510kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
400 milligram
Auteur 
  • Voedingscentrum