woensdag, 30 september 2020

Preisoep met gerookte forel

Genieten aan een mooi gedekte tafel.

Ingrediënten

  • 1 dunne prei
  • 1/2 kruimig kokende aardappel
  • Mespunt tijm
  • ¼ bouillontablet met minder zout
  • 50 gram gerookte forel
  • 2 volkoren soepstengels

Bereiding

  1. Maak de prei schoon. Snijd wat hele fijne ringen prei en bewaar ze voor garnering. Snijd de rest van de prei in ringen.
  2. Schil het stukje aardappel en snijd het in blokjes.
  3. Kook de prei met de aardappelblokjes en de tijm in 200 ml water met het bouillonteblet in 12 minuten gaar.
  4. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine fijn.
  5. Roer er de achtergehouden ringen prei door en breng de soep weer aan de kook.
  6. Verdeel de forel in stukjes.
  7. Schenk de soep in 2 borden of kommen en leg de stukjes forel er op.
  8. Geef er soepstengels bij.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht kalkoenragout met sperziebonen en aardappelen.

Extra informatie

Allergie info:
Vervang de soepstengels door toast, crackers of reepjes geroosterd brood die passen in het dieet.
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Gerookte forel:
Gerookte forel kan min of meer ongemerkt bederven. Let daarom bij voorverpakte gerookte forel goed op de houdbaarheidsdatum en bewaar de forel in de koelkast bij 4°C. Na opening van de verpakking is gerookte forel nog 2 dagen houdbaar in de koelkast. Dat geldt ook voor los verpakte gerookte forel.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
70 kcal
Eiwit
6 gram
Koolhydraten
8 gram
Vet
1 gram
Verzadigd vet
0 gram
Vezels
1 gram
Zout
0,2 gram