woensdag, 2 december 2020

Provençaalse gehaktballetjes

Gedraaid lekker.

Ingrediënten

  • 1 kleine aubergine
  • 1 kleine ui
  • 1 kleine courgette
  • 200 gram rundertartaar
  • Mespunt tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • 6 blaadjes basilicum

Bereiding

  1. Was de aubergine en snijd hem in blokjes.
  2. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  3. Snijd de courgette in blokjes.
  4. Maak de tartaar aan met peper, wat tijm en het uitgeperste teentje knoflook. Vorm er balletjes van.
  5. Verwarm de olie en bak hierin de tartaarballetjes bruin.
  6. Roerbak de blokjes aubergine, de courgette en de ui enkele minuten mee.
  7. Warm het geheel goed door.
  8. Maak de groente op smaak met peper en de klein geknipte basilicum.

Menusuggestie

Lekker met zilvervliesrijst.

Hiervoor heb je nodig...

  • 150 gram zilvervliesrijst

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15 tot 30 minuten
Energie
515 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
65 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
6 gram
Zout
0,2 gram