dinsdag, 29 september 2020

Provençaalse vispakketjes

Vakantie in je bol.

Ingrediënten

  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • Oregano
  • 6 olijven zonder pit
  • 250 gram visfilet (bijv. pangasius)
  • 2 laurierblaadjes

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200° C.
  2. Pel de ui en de knoflook en snijd dit klein.
  3. Fruit de ui en de knoflook in de olie glazig. Voeg peper, oregano en de tomatenblokjes toe. Laat dit in ca. 10 minuten koken tot een dikke saus.
  4. Hak de olijven klein.
  5. Verdeel de saus over 2 grote stukken aluminiumfolie.
  6. Bestrooi de vis met peper en leg de stukken vis op de saus.
  7. Verdeel de gehakte olijven er over en leg op ieder stuk vis een laurierblaadje. Vouw het aluminiumfolie goed dicht. Leg de pakketjes in een ovenvaste schaal of op een bakblik. Laat de vis in de hete oven in 12-15 minuten gaar worden.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+
Bron(nen):
Energie
220 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
6 gram
Vet
8 gram
Verzadigd vet
1 gram
Vezels
2 gram
Zout
0,79 gram