zaterdag, 29 januari 2022

Pruimendessert

Verrassend met gember.

Ingrediënten

  • 300 gram pruimen
  • 1 bolletje gember
  • 100 ml halfvolle yoghurt

Bereiding

  1. Halveer de pruimen en verwijder de pitten.
  2. Snijd de gember heel fijn. Schep de gember door de pruimen en verdeel dit over 2 bordjes.
  3. Geef er wat yoghurt bij.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht zomerse bonensoep met knapperige broodrepen.

Ingrediënten over?

Pruimen:
Pruimen zijn buiten de koelkast ca. 6 dagen houdbaar en in de koelkast ca. 4 dagen. Pruimen zijn ook prima in te vriezen en dan 12 maanden houdbaar.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
105 kcal
Eiwit
3 gram
Koolhydraten
20 gram
Vet
1 gram
Verzadigd vet
0 gram
Vezels
3 gram
Zout
0 gram