Pruimendessert

Getty Images

Verrassend met gember.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 300 gram pruimen
  • 1 bolletje gember
  • 100 ml halfvolle yoghurt

Bereiding

  1. Halveer de pruimen en verwijder de pitten.
  2. Snijd de gember heel fijn. Schep de gember door de pruimen en verdeel dit over 2 bordjes.
  3. Geef er wat yoghurt bij.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht zomerse bonensoep met knapperige broodrepen.

Ingrediënten over?

Pruimen:
Pruimen zijn buiten de koelkast ca. 6 dagen houdbaar en in de koelkast ca. 4 dagen. Pruimen zijn ook prima in te vriezen en dan 12 maanden houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
105kcal
Eiwit 
3 gram
Koolhydraten 
20 gram
Vezels 
3 gram
Vet 
1 gram
Verzadigd vet 
0 gram
Zout 
0 milligram
Auteur